sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Firman piikkiin

Tänään on sunnuntai ja se tarkoittaa sitä ettei tarvi mennä mihinkään tai tehdä mitään. Voi vaan perseillä ja kirjotella blogia!

Mulla vaihtu duunit taannoin ja uuden työpaikan etuna on viikoittainen lounas koko firman voimin jossain ennalta päätetyssä ravintolassa. Menneellä viikolla paikaksi valikoitui ilmeisesti jonkinlaisen klassikon virkaa työtovereideni keskuudessa toimittava Cardini.

Hampurilaisiahan sieltä saa totta kai, menu sanoo Gourmet Burgers, mikä omaan korvaan kuulostaa vähän paskalta koska jos joku asia on gourmet, ei sitä tarvi erikseen ilmoittaa vaan kyllä sen sitten syödessä huomaa.

Tässä tapauksessa gourmet-lupaus piti kyllä paikkansa täysin - kyseessä on ehkä paras hampurilainen mitä on Maltalla tullut vastaan! Lyhyehköstä hampurilaisten listasta tilaukseen meni Spicy Lamb Juicy Burger-niminen kokonaisuus. Kyseinen purilainen pitää sisällään kolmisen sataa grammaa lampaan jauhelihasta tehtyä pihviä, tuoretta chiliä, munakoiso-sipuli raitaa ja loppusilauksena fetaa. Kyljessä tarjoiltiin ranskalaisia ja coleslawta. Maltalaisethan ei tunnetusti osaa juurikaan käyttää chiliä, eikä oo ihan yks tai kertaa kun on pettymys iskenyt kun ruoka ei pyynnöistä huolimatta sisällä järkevää chiliä tai sitte sitä on niin vitun vähän että itkettää. Tästä faktasta tietoisena pyysin hampurilaisen ekstrachilillä ja posiitivinen kokemus Cardinista sai vähän lisäpontta kun a) chiliä oli riittävästi ja b) se oli ihan hyvää, hedelmäistä chiliä. Tollanen lampaan liha on kyllä hampurilaiskäytössä ihan ykköskamaa, ainakin kun homman tekee oikein. Kuvat on nyt tällä kertaa ihan paskoja koska mulla on puhelin rikki ja varapuhelimen kamera on aivan vitun säälittävä räpellys.

Herkullista

Lähikuva
Täysiä pisteitä ei silti pysty antamaan, koska tässä blogissa ei oo mitään pisteytysjärjestelmää, ja koska pieniä puutteita tai enemmänkin ehkä muutoksen kohteita oli. Hampurilainen oli selkeästi kasattu paahtamalla sämpylät ensin ja iskemällä sen jälkeen vasta täytteet sisään - fetan olisi voinut laittaa pihvin päälle jo sitä paistaessa niin se olisi vähän sulanut. Nyt oli vähän sellanen fiilis että kaikki hampurilaisen osat oli ikään kuin erillään toisistaan. Vaikka jokainen erillinen osa ihan mallikas olikin, jonkilaista yhteneväisyyttä tässä ehkä kaipasi. Joka tapauksessa oivallisen hyvä hampurilainen eikä varmasti viimeinen mitä kyseisessä ravintolassa tulee syötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti