tiistai 10. kesäkuuta 2014

DIY-päivä

Oletko koskaan laulanut J. Karjalaisen kappaletta Ankkurinappi, korvaamalla sanan "ankkurinappi" sanalla "hampurilainen" ? Hampurilaaaainen, vain muistoksi jäi. No, minä olen lähimenneisyydessä noin kahden perättäisen päivän ajan tehnyt niin ja se oli selkeä merkki siitä että pitää tehdä hampurilainen.
Mitä resepti vaatii? Itse tehty hampurilainen omaa paljon riskejä, mutta taattu onnistumisen resepti seuraa tässä:

-Pari just Maltalle muuttanutta kaveria joilla on kattoterassi ja grilli
-Juttuja ja hommeleita (sis. hampurilaisainekset)
-Aikaa ja kärsivällisyyttä
-Rakkautta (hampurilaisia kohtaan lähinnä)
-Öö se viides juttu unohtu mutta sanotaan nyt vaikka suolakurkut tai jäätelö läpällä
-Koko päivä aikaa (nii ehtii tissutella)

Ja nyt mennään: Koko hommahan lähtee lisukkeiden valinnasta, ja valmistamisesta.

Ennen

Jälkeen
Sipulia ja pekonia, kuuluu asiaan. 
On sinne jotain tuorettakin silti pistettävä:

Ei kai siinä

Uuuuu I`m halfway there, woo o living on a prayer
Tällä kertaa lisukkeiksi valikoitui ennalta paistettu pekoni-sipuli, salaatti, tomaatti, ja suolakurkku. Mutta eihän se nyt siihen jää.... 
Perustuen blogissakin mainittuihin hampurilaisiin, ainakin paikallisilla hampurilaisia tarjoavilla puljuilla on helmasyntinä kuivuus. Ei sorruta siihen.

Ehei, ei se ole majoneesia. Ketsupin kohdalla olit oikeessa, annetaan se.

Marinaditointi
Pihvi pitää mehevöittää ja marinoida, sooshi mitä pohjalle pistettiin on juustodippiä, ei majoneesia mitä valitettavan usein näkee pilaamassa muutoin oivia hampurilaisia. Juustodippi for the win saatana. 

Tässä lisää kuvia:

Buns


Paahtuu

Valmisteluvaiheessa

Salaatit lisättynä

Provolonea ja Cheddaria, ainoa oikea juustokombo

Sipulit ja pekonit messiin

Laitetaan suolakurkkuja vielä

Kansi päälle ja valmis

Tarjoillaan porsaankyljyksen kanssa
No siinähän se sitten oli. Uutta on opittu, vanhoja muisteltu. 
Saatanan säälittävien ja elähtäneiden ranskalaisten sijaan tämän hampurilaisen kyytipoikana oli Mikon paahtama riekale sian selkää tai kylkeä sekä aimoannos urheiluhenkeä mitä koko päivän kestänyt hampurilaisteema vaati jo lähtökohtaisesti. Mitä tästä opittiin? 

-Tee kaikki itse
-Ei riitä edellinen, kasvata vilja ja jauha itse myllyssä jauhoksi ennen sämpylän leipomista sillä välin kun vaimo teurastaa sitä pihvilehmää
-Hiiligrilli, ei sähkö-
-Karkkia on hyvä varata seuraavaa päivää ajatellen
-Hyvin marinoitu, ei paistettu sipuli olisi parempi
-Vege-versio on hyvä tehdä koska joukossa on kasvissyöjä

Seuraava DIY-hommeli tulee olemaan rutkasti hooseempi kuin tämä, mutta syödään sillä välin muita hampurilaisia!


2 kommenttia:

  1. Hemmetin hyvältä näyttää, mut majoneesi on teh shit! Varsinkin kun maustaa sen hyväksi.

    Oon kyllä korvannu monta kertaa "Doriksen" Boriksella ja "naisen" miehellä.

    VastaaPoista
  2. No joo ok joku muu mayo ehkä, mutta ihan vaan tavan majoneesi vaan syö makua eikä lisää. Ja sitä täällä käytetään paaaaljon. Katotaa mitä seuraavalle kerralle keksitään! Joku chilimajoneesi ehkä..

    VastaaPoista