Oletko koskaan laulanut J. Karjalaisen kappaletta Ankkurinappi, korvaamalla sanan "ankkurinappi" sanalla "hampurilainen" ? Hampurilaaaainen, vain muistoksi jäi. No, minä olen lähimenneisyydessä noin kahden perättäisen päivän ajan tehnyt niin ja se oli selkeä merkki siitä että pitää tehdä hampurilainen.
Mitä resepti vaatii? Itse tehty hampurilainen omaa paljon riskejä, mutta taattu onnistumisen resepti seuraa tässä:
-Pari just Maltalle muuttanutta kaveria joilla on kattoterassi ja grilli
-Juttuja ja hommeleita (sis. hampurilaisainekset)
-Aikaa ja kärsivällisyyttä
-Rakkautta (hampurilaisia kohtaan lähinnä)
-Öö se viides juttu unohtu mutta sanotaan nyt vaikka suolakurkut tai jäätelö läpällä
-Koko päivä aikaa (nii ehtii tissutella)
Ja nyt mennään: Koko hommahan lähtee lisukkeiden valinnasta, ja valmistamisesta.
|
Ennen |
|
Jälkeen |
Sipulia ja pekonia, kuuluu asiaan.
On sinne jotain tuorettakin silti pistettävä:
|
Ei kai siinä |
|
Uuuuu I`m halfway there, woo o living on a prayer |
Tällä kertaa lisukkeiksi valikoitui ennalta paistettu pekoni-sipuli, salaatti, tomaatti, ja suolakurkku. Mutta eihän se nyt siihen jää....
Perustuen blogissakin mainittuihin hampurilaisiin, ainakin paikallisilla hampurilaisia tarjoavilla puljuilla on helmasyntinä kuivuus. Ei sorruta siihen.
|
Ehei, ei se ole majoneesia. Ketsupin kohdalla olit oikeessa, annetaan se. |
|
Marinaditointi |
Pihvi pitää mehevöittää ja marinoida, sooshi mitä pohjalle pistettiin on juustodippiä, ei majoneesia mitä valitettavan usein näkee pilaamassa muutoin oivia hampurilaisia. Juustodippi for the win saatana.
Tässä lisää kuvia:
|
Buns |
|
Paahtuu |
|
Valmisteluvaiheessa |
|
Salaatit lisättynä |
|
Provolonea ja Cheddaria, ainoa oikea juustokombo |
|
Sipulit ja pekonit messiin |
|
Laitetaan suolakurkkuja vielä |
|
Kansi päälle ja valmis |
|
Tarjoillaan porsaankyljyksen kanssa |
No siinähän se sitten oli. Uutta on opittu, vanhoja muisteltu.
Saatanan säälittävien ja elähtäneiden ranskalaisten sijaan tämän hampurilaisen kyytipoikana oli Mikon paahtama riekale sian selkää tai kylkeä sekä aimoannos urheiluhenkeä mitä koko päivän kestänyt hampurilaisteema vaati jo lähtökohtaisesti. Mitä tästä opittiin?
-Tee kaikki itse
-Ei riitä edellinen, kasvata vilja ja jauha itse myllyssä jauhoksi ennen sämpylän leipomista sillä välin kun vaimo teurastaa sitä pihvilehmää
-Hiiligrilli, ei sähkö-
-Karkkia on hyvä varata seuraavaa päivää ajatellen
-Hyvin marinoitu, ei paistettu sipuli olisi parempi
-Vege-versio on hyvä tehdä koska joukossa on kasvissyöjä
Seuraava DIY-hommeli tulee olemaan rutkasti hooseempi kuin tämä, mutta syödään sillä välin muita hampurilaisia!
Hemmetin hyvältä näyttää, mut majoneesi on teh shit! Varsinkin kun maustaa sen hyväksi.
VastaaPoistaOon kyllä korvannu monta kertaa "Doriksen" Boriksella ja "naisen" miehellä.
No joo ok joku muu mayo ehkä, mutta ihan vaan tavan majoneesi vaan syö makua eikä lisää. Ja sitä täällä käytetään paaaaljon. Katotaa mitä seuraavalle kerralle keksitään! Joku chilimajoneesi ehkä..
VastaaPoista