lauantai 30. elokuuta 2014

Aussie Burger

Tampereelle oli avattu myös Aussie Bar joten käytiin siellä burgerilla. Alkuperäinen tarkotus oli käydä Huberissa tai jossain muussa oikeessa ravintolassa tajunnan räjäyttävällä megaburgerilla mutta omat aikataulut ja ravintoloiden kesäaukioloajat vähän vesitti idean. Myös Särkänniemen Midhill oli harkinnassa, ehkä sitten ensi vuonna tai millon nyt seuraavaksi Suomessa ollaankaan.

Tässä ruokalistaa hampurilaisten osalta:
Lista

Siitä hieno hampurilaisretki että kaikki matkassa olleet söi erimallista lihaa burgerissaan: Saaralla oli kanaa, matkassa mukana olleella Indiemoden kirjoittajalla Joonaksella (tunnetaan myös nimellä Wanha Tequila Joonas) Angus beefiä ja meitsillä - tada tada tadaa - kengurua.

Tässä kuvia ja tunnelmia.
Saara oli sitä mieltä että kanahampurilainen oli paras hampurilainen, mitä tuli koko reissulla syötyä. Ja näyttäähän se ihan hyvältä kyllä eikö joo?
Aussie Bar on kuitenkin nimensä mukaisesti pääasiassa baari eikä ruokaravintola, joten pisteitä ei vähennä se että pöytiintarjoilu puuttui tai suolaa saati pippuria ei ollut pöydässä saatavilla heti. Oman kenguruburgerin pisteitä sen sijaan vähentää se, että ilmeisen ausseille tyypillisen punajuurihillon, mitä mukaan burgeriin oli laitettu, makeutta ei ollut leikkaamassa mitään hieman happamampaa lisuketta mitä todella olisi kaivannut. Kengurun liha sinänsä on ihan ok, mutta laittoi myös miettimään olisiko lihan voinut jauhaa vähän karkeammaksi, koska jo valmiiksi hieman kuivan lihan jauhaminen todella hienoksi ja sen jälkeen läpipaistaminen tuntui kuivattavan sitä entisestään vähän liikaa. Todennäköisesti toimivan ratkaisu olisi jättää pihvi hieman punaiseksi keskeltä mutta se ei kaiketi kieltojen ja sääntöjen erikoisosaamisen maassa ole enää sallittua. 10 euron lounashinnalla kokonaisuus oli kuitenkin vallan jees, lähiruokaa suosivan hampurilaisfanaatikon sielua toki kouraisee hivenen se että pihviliha on lentänyt toiselta puolen maapalloa mutta ihan sama onneks kengurut ei ees oo kauheen söpöjä. Saispa pupu-burgerin jostain.

Joonaksen aatokset omasta hampurilaisestaan:

Oma Kiwi (Works) oli todella maukas ja tuhti, ja koska lounasaikaan kaikki hampurilaiset kustantavat Aussiessa vain 10 euroa, myöskin erittäin kustannustehokas mättö. Olisi vale väittää, että olen joskus syönyt yhtä hyvän kympin burgerin. En nimittäin ole!
Omasta mielestäni oman burgerini pihvi oli erittäin mehukas ja hyvän makuinen, mitä olin tosin mieltä jo lensimmäisen kerran, kun täällä kävin syömässä tuoreeltaan maaliskuussa. Nyt lisukkeitakin oli sopivasti enemmän, ja liha ei hyökännyt ihan yhtä kovaa päälle, mitä silloin liki puoli kiloa mustan anguskarjan perintönä minulle jättämästä jauheliha teki. Aivan helvetin täyteen tuosta kyllä nytkin silti tuli, ja asiaa varmasti auttoi pekonisiipaleet ja paistettu kananmuna.
Kuulemma Australiassa punajuuri on yleinenkin lisuke hampurilaisessa, enpä ollut moisesta kuullut, mutta tässä se toi ehdottomasti aika kivan twistin makuelämykseen. Ja kun lisäksi väliin tuli kunnon viipale ananasta, niin sanoisin että 5/5. Suosittelen siis, ja tähän loppuun asiaan kuuluva biisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti